Rușii își doresc negocieri de pace cu Ucraina. Ce au spus sute de locuitori ai Rusiei într-un sondaj

0
151

Un chestionar realizat de organizația independentă de cercetare Levada Center a arătat că atât rușii din zonele urbane, cât și cei din zonele rurale, își doresc tot mai mult ca negocierile de pace să înceapă.

În august, 48% își doreau ca războiul din Ucraina să continue, comparativ cu 44% în septembrie și 36% în octombrie.

Pe de altă parte, 44% își doreau începerea negocierilor de pace în august, spre deosebire de 48% în septembrie și 57% în octombrie.

Studiul a fost organizat între 20 și 26 octombrie și a presupus interviuri cu 1604 ruși cu vârste de peste 19 ani, în 50 de regiuni ale Federației Ruse.

La sfârșitul lunii octombrie, purtătorul de cuvânt a Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Rusia este pregătită să își apere interesele la masa de negocieri cu Ucraina, potrivit agenției de presă Anadolu (AA).

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a trimis un mesaj omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, prin intermediul președintelui Guineei-Bissau, Umaro Sissoco Embalo, invitându-l la un dialog despre războiul din Ucraina, care a început în februarie 2022.

Potrivit presei, citată de AA, Putin i-a spus lui Embalo că un acord a fost aproape atins în negocierile cu Ucraina din martie, când ucraineni „au dispărut” și și-au declarat refuzul de a continua negocierile. Ulterior, Ucraina a adoptat o lege potrivit căreia oficialilor ucraineni le este interzis să poarte discuții cu Rusia, conform sursei citate.

La sfârșitul lunii septembrie, Zelenski a spus că Ucraina nu va participa la negocieri de pace cu Rusia cât timp Vladimir Putin rămâne președinte.

„Este clar și evident”, a spus Zelenski la acel moment în timp ce se adresa ucrainenilor, potrivit Politico.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *