Încă o dată avem confirmată lipsa butoanelor fizice de pe iPhone 15 Pro; În 2024 vine iPhone 16 Pro cu Face ID sub ecran

0
229
apple

Finalul lunii noiembrie 2022 ne-a adus printre altele și vestea că modelele iPhone 15 Pro vor renunța la butoanele fizice în favoarea unora tactile, cu feedback haptic la atingere. Vestea era propagată în online la acel moment de către celebrul analist Ming-Chi Kuo, iar astăzi același nume revine cu detalii, reconfirmând practic faptul că aceasta este ruta pe care o va urma Apple în 2023.

Ce trebuie precizat aici este faptul că asemenea butoane vor avea doar variantele iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro, în timp ce iPhone 15 și iPhone 15 Plus aduc în continuare butoane fizice, pe care apăsăm. Reconfirmarea vine odată cu informațiile primite de la sursele sale din rândul furnizorilor de componente Apple, butoanele urmând a fi însoțite de motoare Taptic Engine pentru a simula apăsarea unui buton fizic.

Ca avantaje pe care Apple le are odată cu migrarea la acest tip de butoane, mă gândesc la eliberarea de spațiu la interiorul telefoanelor. De producția controllerului IC Taptic Engine pentru aceste butoane solide se va ocupa firma Cirrus Logic, care va avea de câștigat serios de pe urma acestui contract. Aparent și rivalii din lumea Android pregătesc așa ceva pentru 2023.

În altă ordine de idei, astăzi avem și detalii despre iPhone-ul din 2024, acela fiind iPhone 16 Pro. Se pare că acesta va fi primul model care va integra sistemul Face ID sub display, informația sosind din partea publicației The Elec. Din materialul publicat de ei, aflăm că se va folosi acest mecanism pentru a spori raportul corp-ecran și livra o experiență full-screen imersivă.

Doar un singur decupaj/orificiu vom avea în ecranul lui iPhone 16 Pro, cel asociat camerei selfie și mă gândesc cel mai probabil că inițiativa Dynamic Island va fi păstrată aici, acum în jurul micuțului cerc din ecran. Nu apar vești despre un posibil scanner de amprente integrat sub ecran, dar ținând cont de cât de bine funcționează Face ID, Apple nici că ar avea nevoie să revină la amprente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *