Putin se confruntă cu o „luptă internă pentru putere” și a acționat

0
241
putin

Potrivit respectatului think tank american Institute for the Study of War (ISW), numirea lui Gherasimov în funcția de comandant al forțelor ruse din Ucraina face parte dintr-o „luptă internă pentru putere” iar Vladimir Putin încearcă să slăbească influența unora dintre cei care devin din ce în ce mai critici în ceea ce privește direcția în care se îndreaptă războiul cu Kievul, potrivit Sky News.

În urmă cu o zi, Ministerul rus al Apărării a anunțat că șeful Statului Major General al armatei, generalul Valeri Gherasimov, va prelua funcția de comandant al teatrului de operații din Ucraina.

Rolul fusese îndeplinit de generalul de armată Serghei Surovikin – cunoscut sub numele de „generalul Armageddon” – care fusese numit în funcție cu doar trei luni în urmă.

Deși Surovikin îi raporta deja efectiv lui Gherasimov, acest lucru marchează totuși o oarecare retrogradare pe câmpul de luptă.

Lupta internă pentru putere

ISW explică faptul că evenimentele de ieri au fost „o mișcare politică pentru a întări Ministerul rus al Apărării împotriva provocărilor venite din partea millbloggeriștilor și siloviki ruși, cum ar fi finanțatorul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, care au criticat modul în care Kremlinul conduce războiul”.

Tot ieri, Igor Girkin, fostul comandant al militanților ruși din Donbas și un milblogger proeminent, a insinuat puternic că ar susține înlăturarea lui Putin din funcție.

Putin transmite că este pregătit pentru un război pe termen lung în Ucraina

În ultima actualizare a ISW se spune: „Decizia lui Putin de a cere Ministerului rus al Apărării să anunțe public schimbările și intenția lor, spre deosebire de mai multe schimbări anterioare în structura de comandă rusă care nu au fost anunțate oficial, indică faptul că Kremlinul intenționează ca numirea lui Gherasimov să reprezinte o schimbare majoră – atât în ceea ce privește conducerea efectivă a războiului, cât și în ceea ce privește încadrarea rolului Ministerului rus al Apărării”.

„Este probabil ca numirea lui Gherasimov și restructurarea generală a comandamentului să aibă în parte scopul de a semnala, atât pe plan internațional, cât și pe plan intern în Rusia, dedicarea Kremlinului față de structurile tradiționale de putere ale Ministerului rus al Apărării și dorința lui Putin de a duce un război pe termen lung în Ucraina.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *