Apple a renunțat, deocamdată, să mai dezvolte ochelari de AR

0
76
apple

Cu doar câteva luni înainte de a-şi lansa prima cască de realitate mixtă, Apple face schimbări în ceea ce priveşte strategia produselor de VR şi AR pe care ar trebui să le lanseze în următorii ani.

Apple StoreFoto: Norman Chan, Dreamstime.com

Astfel, Apple ar fi renunţat să mai dezvolte o pereche de ochelari de realitate augmentată la care lucra deja de ceva vreme, susţin sursele anonime citate de Bloomberg.

Ochelarii în cauză ar fi urmat să fie uşori, pentru a fi purtaţi confortabil de utilizatori – spre deosebire de căştile de VR, care sunt încă mari şi dificil de purtat vreme îndelungată.

Dezvoltarea ar fi fost întreruptă pe termen nelimitat din cauza dificultăţilor tehnice de care inginerii companiei s-au lovit în procesul de proiectare. Este posibil ca dezvoltarea să fie reluată în momentul în care va fi descoperită o soluţie la problemele întâmpinate.

În locul ochelarilor, Apple s-ar concentra acum pe o cască de realitate mixtă mai ieftină. Aceasta ar urma să coste în jur de 1.500 de dolari şi să fie lansată în 2024 sau 2025.

Anul acesta, Apple ar trebui să-şi lanseze prima cască de realitate mixtă, care va folosi cele mai avansate tehnologii disponibile şi care ar trebui să coste în jur de 3.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *