iOS 17 are o scăpare importantă: widgeturi interactive, noutăţi Dynamic Island, Always On Display

0
211

iOS 17 va fi prezentat pe 5 iunie în cadrul WWDC 2023 şi va sosi la toamnă, odată cu seria iPhone 15. Am avut câteva zvonuri până acum despre noua versiune de iOS, dar ele au fost zgârcite cu detaliile. Ei bine azi aflăm ceva mai mult.

Multiple surse afirmă că nu ar trebui să ne aşteptăm la prea multe noutăţi de la iOS 17, după un iOS 16 destul de plin de inovaţie. E bine, acum o sursă de pe Twitter numită analyst941 ne dă speranţe, afirmând că avem motive să fim cel puţin curioşi cu privire la noul iOS. Aflăm că acsta va fi disponibil pe toate terminalele care au fost compatibile cu iOS 16. Asta înseamnă iPhone 8 şi terminale mai nou.

iOS 17 se va axa pe îmbunătăţiri la nivel de performanţă, eficiență şi stabilitate. Va aduce şi noutăți la nivel de Dynamic Island, iar analyst941 pare convins că Apple a pus presiune pe programatori să vină cu funcţii noi pentru Dynamic Island. Astfel vor să stimuleze vânzarea de unităţi iPhone 15. Nu de alta, dar adoptă noua pilulă şi iPhone 15 şi 15 Plus.

Vom vedea schimbări în Control Center, în zona de interfaţă şi personalizare. Spotlight Search şi căutarea în general vor primi un boost ca utilitate. Poate cea mai interesantă scăpare are de-a face cu Active Widgets. Acestea sunt widgeturi interactive, cu butoane pe care poţi apăsa, butoane slider şi alte elemente cu care să interacţionezi. Până acum widgeturile au fost mai degrabă informative decât interactive pe iOS.

Totuşi sursa nu e 100% sigură că vor fi gata până la sosirea lui iOS 17. Şi Always On Display primeşte noi funcţii, sper eu şi mai multe opţiuni legate de fonturi, culori, afişaj, aplicaţii ce pot afişa informaţii acolo. Şi filtrele Focus Mode vor permite crearea de noi reguli speciale pentru notificări şi funcţii ale telefonului. În plus, iar se produc schimbări la zona de notificări.

Se umblă şi la aplicația Camera, cu privire la layout şi interfaţă, dar doar pentru seria iPhone 15. În cele din urmă mai apar şi noi meniuri şi setări în zona de accesibilitate, pentru a face iPhone-urile mai uşor de folosit de cei în vârstă şi cei mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *