Peste 700 de persoane care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost depistate în ultima săptămână

0
165

Peste 700 de persoane care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost depistate, în perioada 21 – 27 iulie, de poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen şi în ultima săptămână, relatează news.ro

“În perioada 21 – 27 iulie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 710 persoane, 47 de autovehicule şi 39 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 514 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Sursa citată a menţionat că poliţiştii români au pus în aplicare 14 mandate europene de arestare, fiind depistate 105 persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 236 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 27 de persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 25 de documente şi au fost găsite 42 de autovehicule, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 196 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 29 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 27 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 22 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 14 documente şi 5 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *