Un nou virus transmis prin țânțari. Două persoane infectate in Iași

0
160

Două persoane din municipiile Iaşi şi Paşcani au fost infectate cu virusul West Nile, Direcţia de Sănătate Publică cerând primăriilor din cele două localităţi să intensifice măsurile de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, anunță News.ro.

DSP Iaşi a anunţat vineri că două persoane din Iaşi şi Paşcani au fost infectate cu virusul West Nile, fiind necesară internarea acestora în spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Probe

”Au fost recoltate probe de la cei doi pacienţi şi trimise la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj pentru stabilirea diagnosticului. În data de 23 august s-au primit rezultatele care confirmă prezenţa infectiei cu virusul West-Nile.

Pacienţii au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, unde s-a administrat tratamentul specific. În momentul de faţă, unul dintre pacienţi este externat, iar celălalt prezintă o stare generală bună”, a precizat conducerea DSP Iaşi.

Cazuri depistate de DPS

În urma confirmării celor două cazuri, DSP Iaşi a solicitat Primăriei Municipiului Iaşi şi Primăriei Municipiului Paşcani intensificarea măsurilor de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, întrucât aceştia pot fi transmiţători ai virusului West-Nile. Totodată, medicilor de familie li s-a cerut să direcţioneze toţi pacienţii cu simptomatologie specifică acestei boli către Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

Pentru ca oamenii să se protejeze împotriva infectării cu virusul West Nile, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă evitarea expunerii la ţânţari, prin purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi.

De asemenea, se recomandă folosirea substanţelor chimice împotriva ţânţarilor şi împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă, prin utilizarea plaselor de protecţie la ferestre.

Sursă G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *