Cresc cazurile de Covid in Galați

0
141

Cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Galați sunt din nou în alertă, după ce numărul micuților infectați cu Covid-19 a început să crească de la o zi la alta. Unii dintre cei bolnavi sunt sugari, alții au vârste de până la trei ani.

Potrivit medicilor, micuții ajung la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) cu diverse simptome și, în general, cu stare de sănătate alterată. După ce sunt testați şi evaluați medical, o parte sunt trimiși la Spitalul de Boli Infecțioase, unii primesc tratament de specialitate și sunt lăsați să plece acasă, iar alții rămân internați pentru supraveghere și tratament la Spitalul de Copii.

Ce spune Ministrul Sănatății

Ministerul Sănătății a raportat marți, 29 august, pentru județul Galați, nu mai puţin de 16 pacienți copii internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Galați, deşi cadrele medicale ale instituţiei consemnează un număr mai mic, dar în continuă schimbare. „Nu sunt forme grave, dar sunt sugari sau copii sub trei ani.

Ieri, 29 august, erau 10 micuți internați. Este adevărat, în ultimele zile au fost mulți. Numărul se modifică în permanență, se internează și se externează”, ne-a declarat dr. Marius Dănilă, managerul unității gălăţene de pediatrie.

Copii sunt cei mai vulnerabili

Acesta atrage atenția asupra simptomelor de Covid-19 pe care le au copiii și care pot fi ușor confundate cu alte afecțiuni. „Bolnavii au manifestări de faringite, laringite, pneumonii, gastroenterite.

Se face triaj la UPU, unii sunt trimiși la Boli Infecțioase, alții se întorc acasă, iar cei mai mici sau cei care necesită internare rămân la noi. Sunt mulți sugari. Îi sfătuim pe părinți să se adreseze medicului specialist pediatru imediat ce copilul nu se simte bine”, ne-a mai spus dr. Marius Dănilă.

În privinţa bolnavilor de Covid-19 din judeţ, Direcţia de Sănătate Publică Galați nu ne-a putut spune decât că s-au înregistrat 63 de cazuri în luna iulie, în timp ce pentru luna august nu s-a făcut încă o centralizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *