„Equalizer 3” cu Denzel Washington a debutat pe primul loc în box office nord-american

0
221

Thrillerul sângeros „The Equalizer 3”, cu Denzel Washington, Dakota Fanning şi Eugenio Mastrandrea în rolurile principale, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu 34,5 milioane de dolari în weekend şi cu o estimare de 41 de milioane de dolari până luni, scrie Variety.

Equalizer 3

Filmul, regizat de Antoine Fuqua, a adăugat 26,1 milioane de dolari în box office-ul internaţional, pentru un start global de 60,6 milioane de dolari. Cifra pe trei zile la nivel naţional este aproape la fel ca cea a filmelor precedente; „The Equalizer” din 2014 a debutat cu 34 de milioane de dolari, iar „The Equalizer 2” din 2018 a debutat cu 36 de milioane de dolari.

Primele două filme, regizate tot de Antoine Fuqua, au reuşit să depăşească 100 de milioane de dolari în box office-ul intern şi aproape 200 de milioane de dolari la nivel global. „Equalizer 3”, care a fost cofinanţat de Sony, TSG şi Eagle Pictures, a costat 70 de milioane de dolari şi ţinteşte o cifră similară până la finalul rulajului.

„Este o deschidere foarte bună pentru [a treia parte] a unui thriller de acţiune”, a declarat David A. Gross, care conduce firma de consultanţă cinematografică Franchise Entertainment Research. „Recenzile sunt cele mai bune din serie, iar scorurile de audienţă sunt excelente”.

Cât a încasat filmul

Pe măsură ce vara se apropie de sfârşit, încasările din box office au atins 4 miliarde de dolari pentru prima dată în era pandemiei. Această piatră de hotar notabilă a fost posibilă datorită unor succese neaşteptat de mari.

Precum comedia „Barbie”, de Greta Gerwig (611 milioane de dolari), drama istorică „Oppenheimer”, de Christopher Nolan (304 milioane de dolari) şi filmul de acţiune şi thriller „Sound of Freedom”, de Jim Caviezel (181 milioane de dolari). Aceste superproducţii au compensat producţiile neperformante precum adaptarea supereroului DC „The Flash” şi remake-ul Disney „Haunted Mansion”.

„Este un rezultat fantastic şi un alt pas pozitiv pentru industrie”, adaugă Gross.

Tot în acest weekend, „Barbie” a depăşit aventura animată „The Super Mario Bros. Movie”, produsă de Universal şi Illumination, ca fiind lansarea cu cele mai mari încasări la nivel mondial a anului, cu 1,38 miliarde de dolari.

În box office-ul intern, „Barbie” a rămas pe locul al doilea, cu 9,7 milioane de dolari în weekend şi o cifră estimată la 12,6 milioane de dolari până luni. În timpul remarcabilei sale rulări în cinematografe, filmul Warner Bros. s-a aflat în primele două poziţii în clasamentele nord-americane timp de şapte săptămâni consecutive.

Blue Beetle un nou fim în topuri

„Blue Beetle” a ocupat locul al treilea, cu 6,6 milioane de dolari în weekend şi o estimare de 8,6 milioane de dolari până luni. Filmul de benzi desenate, cu Xolo Maridueña în rolul simbiotului extraterestru, a generat 57 de milioane de dolari în America de Nord şi 101,9 milioane de dolari la nivel global, un rezultat mediocru având în vedere bugetul de producţie de 104 milioane de dolari. (Cinematografele pot păstra aproximativ jumătate din aceste vânzări de bilete).

„Gran Turismo”, campionul weekendului trecut, a coborât pe locul al patrulea, cu 6,5 milioane de dolari între vineri şi duminică şi o estimare de 8,4 milioane de dolari până luni. Drama despre curse, cu un buget de 60 de milioane de dolari, regizată de Neill Blomkamp, a generat până acum doar 30,6 milioane de dolari.

„Oppenheimer” a completat topul cinci cu 5,3 milioane de dolari în al şaptelea weekend de la lansare şi cu o estimare de 7 milioane de dolari până luni.

Cu 310 milioane de dolari în box office-ul intern şi 540 de milioane de dolari la nivel internaţional, „Oppenheimer” a depăşit pragul de 850 de milioane de dolari la nivel mondial, devenind al treilea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile al regizorului, înaintea „Inception” (837 de milioane de dolari).

Din filmografia lui Nolan, se află în urma doar a filmelor „The Dark Knight” (1 miliard de dolari) şi „The Dark Knight Rises” (1,08 miliarde de dolari).

Sursă G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *