Alexei Navalnîi ar putea apărea pe o listă de schimb de prizonieri

0
174
Alexei Navalnîi

La sfârșitul săptămânii trecute au apărut informații potrivit cărora Kremlinul intenționează să-l readucă în Federația Rusă pe ucigașul condamnat la închisoare pe viață, Vadim Krasikov, care a acționat la ordinul Kremlinului.

Astăzi, 11 septembrie, jurnaliştii de la The Wall Street Journal, citând oficiali occidentali, au raportat că numele opozantului rus Alexei Navalnîi ar putea apărea pe lista de schimb.

Moscova ridică problema schimbului de Krasikov din 2021, când un tribunal german l-a condamnat pe ucigaș la închisoare pe viață pentru omorârea comandantului militar Zelimkhan Khangoșvili.

Pe lista de schimb pot fi și cetățenii americani Paul Whelan și Evan Gerșkovich, condamnați în Federația Rusă sub acuzația de spionaj.

Vezi și Ramzan Kadîrov admite că ar putea „muri brusc” dacă Putin găsește un adept mai loial

Unul dintre oficialii occidentali care participă activ la procesul de schimb a spus că Putin este interesat doar de persoana lui Krasikov. În iulie, președintele SUA a spus clar că este interesat personal ca Gerșkovich să se întoarcă în patria sa.

Cu toate acestea, unii politicieni occidentali spun că lista de schimb în sine poate fi mai mare și că numele lui Navalnîi figurează pe ea.

La Berlin vor exista obstacole în calea schimbului de Krasikov. În 2022, avocații și procuratura s-au asigurat că ucigașul nu poate fi subiectul unui schimb.

Navalny a fost condamnat la 19 ani de închisoare. Krasikov a fost condamnat la închisoare pe viață când l-a ucis pe Khangoșvili în centrul Berlinului, pe un teren de joacă în fața copiilor.

Anterior, un tribunal din Berlin a recunoscut că Krasikov a acționat la un ordin dat de la Kremlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *