Drumuri nationale inchise

0
195

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a transmis luni dimineață că la ora 09:00 erau închise, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, 19 de tronsoane de drumuri naționale. Situația este dificilă județul Tulcea, unde drumurile sunt blocate, mai există încă mașini blocate în nămeți și zeci de localități sunt fără energie electrică.

14:07 CFR SA a anunțat că începând cu ora 14.00 trenurile de călători circulă în condiții normale pe magistrala feroviară București – Constanța, cu tracțiune electrică și cu viteza maximă de 160 km/h.

Operatorii de transport feroviar de călători au fost informați în prima parte a acestei zile că, începând cu ora 14.00, pe magistrala București – Constanța se va ridica restricția de atașare a locomotivelor Diesel la garnituri, iar trenurile de călători vor putea circula cu locomotive electrice și cu viteza maximă de 160 km/h. Această măsură de revenire la condițiile normale de trafic a fost luată ca urmare a evoluției pozitive a fenomenelor meteo înregistrate și anunțate pentru localitățile din județul Constanța.

În ceea ce privește condițiile de circulație pe raza SRCF Galați, CFR SA spune că se menține doar restricția de circulație pe intervalul de cale ferată Galați – Făurei – Țăndărei, unde viteza trenurilor rămâne limitată la 70 km/h.

Cursurile în școlile din județele afectate vor fi reluate de marți

13:51 Ministerul Educației a anunțat că organizat o videoconferință cu inspectorii școlari generali din județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați și Tulcea, județele în care activitatea didactică cu prezență fizică este suspendată pe parcursul acestei zile din cauza condițiilor meteo.

„Din informațiile primite în cadrul videoconferinței, nu se menține măsura suspendării activității didactice la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județele menționate. Prin urmare, începând de marți, 28 noiembrie, va fi reluată activitatea didactică cu prezență fizică”, a transmis Ministerul Educației.

13:30 Circulaţia pe podul suspendat peste Dunăre, de la Brăila, oprită duminică dimineaţă din cauza viscolului, a fost reluată luni, începând cu ora 13.00, a anunțat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Buzău.

În prezent, toate drumurile din judeţul Brăila sunt deschise circulaţiei, fără restricţii, au transmis şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

12:41 Alimentarea cu energie electrică a fost reluată pentru încă peste 20.000 de clienţi, iar echipele Reţele Electrice Dobrogea intervin pentru remedierea defectelor care afectează circa 130.000 clienţi din 162 de localităţi, conform datelor publicate, luni, valabile la ora 10:00. Potrivit E-Distribuţie, din totalul celor 162 de localităţi afectate, 61 sunt în judeţul Constanţa, 46 în judeţul Tulcea, 34 în judeţul Călăraşi şi 21 în judeţul Ialomiţa.

09:22 CFR informează că traficul feroviar pe raza Sucursalelor Regionale CF Constanța și Galați este deschis pe toate secțiile de circulație, nu există linii închise și nici trenuri blocate. Se menține însă restricția de viteză de 70 de km/h pe intervalul de cale ferată Galați – Făurei – Țăndărei, măsură care prelungește durata de călătorie pe această porțiune cu 10 – 20 de minute.

În ceea ce privește rețeaua feroviară de pe raza SRCF Constanța, traficul este în continuarea adaptat la condițiile meteo nefavorabile. Trenurile pe magistrala București – Constanța și retur circulă în continuare tractate doar cu locomotive Diesel, măsură încă valabilă în prima parte a acestei zile, iar funcție de evoluția fenomenelor meteo, vom transmite operatorilor de transport de călători noile condiții de circulație. Tractarea garniturilor cu locomotive Diesel prelungește durata de parcurs a călatoriei pe Magistrala 800 cu 15 – 30 de minute.

09:00 Potrivit Prefecturii Galaţi, luni dimineaţă se menţin închise circulaţiei DN24 şi DN 26D, se circula îngreunat pe 4 drumuri naţionale, dar şi pe 11 drumuri judeţene. De asemenea, 35 de localităţi sunt parţial fără energie electrică iar echipele distribuitorului de electricitate acţionează pentru remedierea situaţiei în 15 puncte.

În ultimele 24 de ore în judeţul Galaţi au fost deblocate un nr. de 116 autovehicule şi 238 persoane, au fost soluţionate 15 cazuri medicale, au fost degajaţi 40 de arbori căzuţi peste autovehicule şi / sau blocau căile de acces.

08:46 Drumurile din judeţul Tulcea vor rămâne închise traficului auto până când mijloacele de deszăpezire vor reuşi să le facă practicabile, a anunţat luni dimineaţa Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta, care a menţionat că în judeţ mai sunt maşini blocate în zăpadă, iar 53 de localităţi nu au energie electrică.

În jurul orei 7,00, în judeţ, şapte maşini erau blocate, iar 11 persoane au solicitat ajutorul pompierilor. Până luni dimineaţă, autorităţile publice locale şi pompierii au salvat 88 de persoane din maşini rămase blocate în nămeţi. Stratul de zăpadă ajunge în unele zone până la doi metri, potrivit ISU Delta.

Drumuri blocate la ora 09:00

Județul BACĂU:

 • 1. DN 11A Podu Turcului – Bârlad/VS

Județul BRĂILA:

 • 1. DN 2S Pod Brăila între Brăila – limită jud. Tulcea

Județul CONSTANȚA:

 • 1. DN 22A Hârșova – Cataloi
 • 2. DN 22C Medgidia – Cernavodă
 • 3. DN 3 Cobadin – Ostrov

Județul GALAȚI

 • 1. DN 24D Bălăbănești – Tulucești
 • 2. DN 26 Galați – Cavadinești

Județul TULCEA

 • 1. DN 22 Tulcea – Măcin
 • 2. DN 22 Tulcea – Constanța
 • 3. DN 22A Cataloi – Hârșova
 • 4. DN 22D Mircea Vodă – Atmagea
 • 5. DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu
 • 6. DN 22F Nalbant – Horia
 • 7. DN 22J Măcin – limită jud. Brăila
 • 8. DN 22S Smârdan – Măcin

Județul VASLUI

 • 1. DN 11A Bârlad – Ivești
 • 2. DN 24A Huși – Fălciu
 • 3. DN 24D Bârlad – Grivița
 • 4. DN 26 Murgeni – Blăgești

Porturile Midia și Mangalia, rămân închise, mai notează Infotrafic.

Sursă HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *