Guerilla Verde luptă pentru reciclarea dozelor de aluminiu

0
224

Astăzi începe la Timişoara cea de-a şaptea ediţie a caravanei educaţionale prin film cu mesaj ecologic, Guerilla Verde. De această dată, tinerii din patru oraşe mari din România, Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Bucureşti, vor putea colecta mai uşor singurul deşeu reciclabil 100% –
doza de aluminiu.

Fiecare ediţie Guerilla Verde a adus în discuţie teme ecologice urgente, printre care impactul omului asupra mediului, reciclarea deşeurilor, schimbările climatice  –  şi a încurajat, prin intermediul filmului, dialogul între tineri şi instituţiile de stat sau ONG-urile care activează în zona eco. De această dată, organizatorii doresc să atragă atenţia asupra reciclării dozelor de aluminiu.

Statisticile arată că în România se reciclează aproximativ 30% din dozele de aluminiu introduse pe piaţă, ceea ce înseamnă că una din trei doze este reciclată. Fiecare doză reciclată este repusă în vânzare sub forma unei alte doze – în numai şase săptămâni! Pentru a suţine acest demers, Guerilla Verde s-a alaturat campaniei EveryCanCounts, derulată de Asociaţia Non Profit Alucro, şi dedică această ediţie reciclării dozelor de aluminiu.

Obiectivul aceste ediţii este implementarea programului EveryCanCounts în cât mai multe locaţii.  Suportul logistic necesar bunei desfăşurări a programului, constând atât în cutii din carton pentru colectarea dozelor de aluminiu, cât şi în materiale de comunicare gen broşuri, flyere, postere, va fi oferit, în mod gratuit, tuturor celor interesaţi de program.  Prin urmare,  toţi cei interesaţi  de acest program pot contacta organizatorii la adresa de e-mail:

office@everycancounts.ro.

Ca de fiecare dată, scopul caravanei este acela de a-i determina pe tineri să aibă iniţiative concrete pentru protecţia mediului. Invitaţia de participare la proiecţiile de filme cu mesaj ecologic oferite de organizatori reprezintă punctul de pornire în acest sens. Proiecţiile sunt organizate în săli ale universităţilor şi liceelor partenere. Pentru această ediţie, organizatorii vor prezenta tinerilor un episod din ciclul “How it’s made” dedicat fabricării şi reciclării dozelor de aluminiu – How It’s Made Aluminum Cans. Fiecare proiecţie va fi însoţită de dialogul dintre audienţă, ONG  de mediu şi autorităţi locale, cu scopul de a îndruma tinerii către un comportament ecologic corect şi acţiuni de voluntariat.

Toţi cei interesaţi de probleme ce ţin de protecţia mediului pot participa şi la concursul foto-video Ecopaparazzi, care se desfăşoară în această perioadă şi care are ca temă, de asemenea, dozele de aluminium. Regulamentul concursului poate fi găsit pe www.ecopaparazzi.ro.

Mai multe detalii despre această ediţie pe: www.guerillaverde.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *