Economia socială, o afacere tot mai dezvoltată în România

0
213
La lucru in Fabrica de Mozaic
La lucru in Fabrica de Mozaic
La lucru in Fabrica de Mozaic

Începând cu luna octombrie 2014 Fundația Dezvoltarea Popoarelor implementează un nou proiect de economie socială numit ”SuccES Întreprinderi sustenabile pentru incluziune”. Acesta este realizat în baza experienței fundației, în domeniul economiei sociale, graţie proiectului implementat în 2012 şi funcţional şi în prezent ”Fabrica de mozaic”.

Proiectul ”SuccES Întreprinderi sustenabile pentru incluziune”  este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu un buget total de 2.426.893,56 lei și se prelungește pe o perioadă de 12 luni.

București-Ilfov, Arad, Cluj și Dâmbovița sunt cele patru zone unde a fost dezvoltată câte o organizație de tip întreprindere socială în mediul rural și urban. Intenţia este ca aceste proiecte să favorizeze accesul pe piața muncii a 120 de persoane neintegrate social.

Muca in Fabrica de Mozaic
Muca in Fabrica de Mozaic

În localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov este dezvoltată întreprinderea socială numită ”Proiect mozaic”, care are ca obiect de activitate manufacturarea mozaicului ceramic. În județul Arad se pregătește o fabrică care va produce pavele. La Cluj și Dâmbovița se vor construi două întreprinderi care se vor ocupa de domeniul serviciilor de curățenie.

Proiectul va include 21 de locuri de muncă, 14 pentru persoanele vulnerabile, iar 26 de tineri se vor bucura de stagii și burse în cadrul cărora vor fi integrați în programele de lucru din cele patru zone ale întreprinderilor sociale. Vor fi organizate cursuri de formare care vor aborda tematici referitoare la planificarea afacerii, dezvoltarea planului de business, marketing și vânzări. Tinerii vor fi selectați la finalul acestor cursuri pe baza rezultatelor obținute pe parcursul intervalului de pregătire.

Activitatea de marketing a Fabricii de Mozaic va primi un boost în urmatorul an pentru ca fabrica şi produsele manufacturate aici sa devină mai cunoscute pe piaţa de profil. O notorietate mai mare va ajuta intreprinderea socială să devină cu adevărat sustenabilă, declară reprezentanţii intreprinderii.

Mozaic, mostre din fabrica
Mozaic, mostre din fabrica

Proiectul este implementat de Fundația Dezvoltarea Popoarelor în parteneriat cu Filialele Arad, Dâmbovița și Cluj, Primăria Orașului Sântana, SC Proiect Mozaic SRL, FDP Store Team SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *