Soluție ingenioasă pentru curățarea zăpezii marca VIKING

0
355

Specialiștii austrieci de la VIKING au proiectat un sistem de plug care se adaptează la tractorașele de tuns iarbă. Astfel, posesorii de astfel de utilaje le pot folosi și iarna la deszpezirea curții, nu doar la îngrijirea gazonului. Setul de iarnă care se montează pe tractoraș include și lanțuri de zăpadă de 18 sau 20 de inch, precum și un acumulator special de sezon, pentru a face față temperaturilor scăzute. Plugul de zăpadă are o dimensiune de curățare de 125 cm și poate face față cu brio muncilor de deszăpezire din curte. Plugul poate fi manevrat cu ușurință direct de pe scaunul șoferului. Acest accesoriu este compatibil atât cu tractorașele din seria T5, cât și cu gama de vârf T6.

Tractorașele din seria 5 se folosesc la tunderea ierbii pe suprafețe de până la 6000 mp, iar cele din seria 6 sunt utile pentru suprafețe de gazon de până la 10.000 mp. Producătorul austriac a pus pe piață câte trei motorizări pentru fiecare variantă. Astfel, tractorașele din seria 5 au fost dotate cu motoare de 9CP, 12,6 CP și 15,7 CP, doar primele două găsindu-se pe piața din România. Pentru seria 6, austriecii au implementat motoare de 12,8 CP, 15,7 CP și 19,3 CP. Cel mai robust și dotat utilaj de acest fel se găsește și pe piața noastră. Acesta poartă indicativul MT 6127 ZL și funcționează cu motorul de 19,3 CP.

tractoras de tuns iarba cu lama 2

Nou record mondial marca VIKING: un tractoraș de tuns iarbă a atins 215 km/h

Inginerii de la VIKING și STIHL au surprins întotdeauna piața prin lucruri inedite și inovație. Pe lângă robotul de tuns iarbă, lansat de curând, cea mai recentă “năzbâtie” tehnică a celor de la VIKING este un tractoraș de tuns iarbă modificat pentru atinge viteze uluitoare. Faptul s-a petrecut pe 5 noiembrie 2015, pe un aeroport din Norvegia, unde un tractoraș de tuns iarbă VIKING, din seria T6,  a fost cel mai rapid din lume, atingând 215 km/h. Echipa care a atins acest record mondial a reușit să îl transforme pe micuțul T6 într-un adevărat monstru care dezvoltă 408 CP. Pe lângă modificarea propulsorului, tractorașul de la VIKING a primit cauciucuri și schimbător de viteze de Formula 1.

VIKING este o companie austriacă, parte a grupului german STIHL din 1981, dedicată în exclusivitate producției de utilaje pentru grădinărit și pesiagistică. Fabrica este situată în  Langkampfen, Tirol, având 350 de angajați. Compania a atins în 2014 o cifră de afaceri de aproximativ 180 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 16,5%, față de 2013, fiind prezentă cu produsele sale în peste 60 de țări.

 

tractoras tunat 2

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *