În toiul verii, locuitorii unui sat din comuna Păcureți au rămas complet fără apă: Murim de sete!

0
298

Locuitorii satului Slavu din comuna Păcureți nu au apă potabilă de aproximativ o lună de zile. Oamenii dau vina pe dezinteresul total al autorităților locale care, cunosc situația, dar tot amână rezolvarea acesteia.

Din cauza sistemului de peste 30 de ani, alimentarea cu apă a zonei a ridicat probleme mari în ultima vreme, înregistrându-se foarte des avarii la rețea. Cu toate acestea, găsirea unei soluții s-a tot amânat până când, în urmă cu o lună, sistemul a cedat de tot iar locuitorii satului Slavu au rămas fără sursă de apă.

Mesajul cititoarei Observatorul Prahovean

„Mă numesc E. A. Felicia, și locuiesc în com. Păcureți, sat Slavu, str. Principală, nr. 46, unde nu ni se furnizează, atât mie cât și vecinului meu, V. Constantin, minimul de apă. Suntem izolați de restul satului, dar toți locuitorii se plâng de luni și ani de lipsa apei.

Rețeaua de apa este veche de cel puțin 30 – 40 ani, se repară (cârpește) pe porțiuni, iar avariile sunt la ordinea zilei.

Primăria comunei este incapabilă să gestioneze situația, întrucât nu accesează fonduri PNRR pt modernizarea rețelei comunale de apă.

M-am adresat în scris și verbal, de nenumărate ori, dar suntem ignorați și ironizați.

Ni se tot promite, că se lucrează la o pompă modernă pt furnizarea apei, la Băltești, dar situația a devenit disperată.

– Publicitate –

În februarie, oamenii topeau zăpadă pt a-și asigura minimul necesar de apă.

Este intolerabil să fim nevoiți să folosim apa de ploaie pt menaj și igienă personală în sec 21.

Am solicitat de asemenea, până la punerea în funcție a mult promisei pompe, să ne furnizeze apă cu cisterna.

Nu se răspunde la solicitările noastre, suntem ignorați și umiliți de către primar…

Locuitorii comunei sunt persoane vârstnice cu nevoi speciale, mulți beneficiază de ajutoare sociale, și conducerea primăriei profită de acest lucru, bâzandu-se pe lipsa lor de reacție.

Avem drepturi garantate de constituție, însă edilii comunei ne sfidează pur și simplu cu promisiuni neonorate și cu încetineala cu care acționează pt rezolvarea situației.

– Publicitate –

Se poate cineva spăla cu apă de ploaie colectată, în care viețuiesc mormoloci, râme, viermi..?

Nu mai suportăm, este o stare de necesitate în sat Slavu. Nu ne bagă nimeni în seamă.”, a fost mesajul pe care l-am primit la redacție.

„Deocamdată vrem doar o cisternă de apă. Murim de sete!”

Contactată de Observatorul Prahovean, doamna Felicia a spus că, pentru moment, solicită doar o cisternă de apă să aibă și ei urgent ceva. „Sunt oameni mulți în sat care nu-și permit să cumpere apă îmbuteliată să bea. Ce fac ei? Ce facem noi toți? Ce bem? Cum ne spălăm? Cum spălăm vasele?”, a declarat cititoarea pentru Observatorul Prahovean.

La solicitarea noastră, aceasta a trimis câteva fotografii și o filmare în care se vede în ce condiții grele trebuie să trăiască. „Așa se trăiește în secolul XXI?”, se întreabă aceasta…

Atât ea, cât și ceilalți locuitori ai satului, își doresc apă. „Avem bidoane cu apă strânsă de la ploaie. Noroc că a plouat… Dar nu se poate bea. Ne îmbolnăvim! Murim de sete!”.

Felicia E. are o „cană filtrantă” prin care trece apa înainte de a o bea. Filtrul este plin de mâl, iar ea este pe deplin conștientă de faptul că respectiva cană „filtrează” mult prea puțin din cât ar trebui filtrat pentru ca apa să devină potabilă.

Imaginile trimise de aceasta la redacție arată condițiile în care au ajuns să trăiască locuitorii satului Slavu din comuna Păcureți.

Menționăm faptul că, la data publicării articolului, Observatorul Prahovean trimis deja o solicitare a Primăria Păcureți pentru a afla detalii legate de această situație și așteptăm răspuns. În plus, pe această cale, facem și noi apel la autorități să furnizeze locuitorilor satului Slavu cât mai repede apa atât de necesară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *