Ucraina nu mai folosește avioanele F-16 la recomandarea Belgiei

0
321

Comandamentul armatei consideră de neconceput ca avioanele F-16 belgiene să ajungă în Ucraina, dacă nu vor mai fi folosite în Belgia, potrivit La Libre, citat de Rador.

Belgia a trimis deja în Ucraina arme automate, vehicule blindate Lynx și peste 200 de camioane Volvo, precum și muniție, combustibil și echipamente medicale.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că va trimite în curând avioane vechi F-16 în Ucraina, de îndată ce primele F-35 vor fi livrate, a declarat Frédéric Goetynck, șeful resurselor materiale ale armatei, într-un interviu pentru „Der Standard”.

„Nu este pentru că nu vrem, dar când avioanele noastre vor fi scoase din serviciu, vor fi uzate. Până atunci, aceste avioane vor fi zburat atât de multe ore, încât structura lor va fi pur și simplu uzată. Nu poți trimite Ucrainei avioane pe care noi nu le-am mai folosi”.

De ce nu mai folosesc avioanele F-16

Argumentul potrivit căruia ucrainenii înșiși este puțin probabil să respecte reguli stricte cu privire la orele maxime de zbor nu ține, potrivit lui Goetynck.

„Este același raționament ca și pentru medicamentele aproape expirate. Le mai trimiți în Africa? Dacă trimiți în Ucraina o aeronavă care nu mai este sigură, despre care știi că are crăpături în caroserie, poți pune în pericol viața unui pilot”, a mai declarat Frédéric Goetynck.

Sursă HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *