Ce declarații a dat Mihai Pascu dupa incidentul de la 2 Mai

0
108

La aproape două luni de la accidentul provocat de Vlad Pascu la 2 Mai, tatăl acestuia, Mihai Pascu a făcut primele declarații. El a catalogat totul drept „un dezastru”, spunând că fiul său a greşit foarte mult şi că înţelege prin ce trec părinţii victimelor, întrucât are şi el trei copii.

Mihai Pascu a avut o atitudine schimbată, în care a încercat să se victimizeze, spunând că i s-a creat o imagine foarte proastă.

Mihai Pascu se află sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce la percheziţiile făcute la locuinţa sa a fost găsită muniţie deţinută ilegal. În 14 septembrie, el a plecat de la sediul DIICOT nervos, s-a urcat pe un scuter și a plecat în viteză, intrând în grupul de jurnaliști care îl așteptau pentru a-i lua declarații.

Luni, tatăl băiatului de 19 ani care a ucis cu mașina doi studenți la 2 Mai și a rănit alți trei tineri a făcut primele declarații de la accidentul produs în 18 august, el stând de vobă cu activistul Marian Ceaușescu.

„Este un dezastru pentru noi toţi”

  • „Este un dezastru pentru noi. Ce pot să spun? Este un dezastru pentru noi toţi, nu numai pentru mine.
  • Mă pun de cele mai multe ori şi, sigur, nu pot schimba scaunul cu părinţii acestora. Am trei copii, ştiu ce înseamnă asta. (…) Acest copil a greşit, a greşit foarte mult”, a declarat tatăl lui Vlad Pascu, citat de News.ro.

Mihai Pascu spune că venise în România pentru două zile și că presiunea asupra familiei sale este una foarte mare.

  • „Eu când am venit în România am venit pentru ca să ne facem o lucrare stomatologică la Constanţa, fix pentru două zile am avut bilet de avion, iar presiunea, deci care a fost vizavi de mine, de familia mea, a fost foarte mare. Îmi cer scuze că nu sunt coerent, presiunile sunt foarte, foarte mari”, a mai afirmat Mihai Pascu.

El a adăugat că întreaga sa familie este „în diferite puncte”: „Ori sunt arestaţi, deci doi dintre ei, Vlad, fiul meu, pe care nu l-am văzut de două luni de zile. Când am venit în ţară, am venit pentru ca să-l văd”.

„Ştiţi ce am fost înainte să fiu milionar? Miliardar!”

Mihai Pascu a susținut, de asemenea, că fiul său, Vlad, nu a avut foarte mulţi bani la dispoziţie, așa cum arată, de altfel, și procurorii în rechizitoriul trimis în instanță:

  • „O să sune foarte prost. Știţi că toată lumea se aşteaptă să dau nişte răspunsuri, acelea de multimilionar da, şi o să fac o glumă. Ştiţi ce am fost înainte să fiu milionar? Miliardar!”.

El a spus că are zece firme, dar şase dintre ele sunt nefuncţionale.

Explicații despre muniția găsită în locuința sa

El a dat explicaţii şi cu privire la muniţia găsită de anchetatori în locuința sa, potrivit News.ro:

  • „Am fost vânător 20 de ani şi acum să vă spun, am uitat cifru de la un seif în care ţineam armele (…) N-am putut să îl mai deschid (…)
  • Ca urmare, răspund acum pentru acea muniţie care era într-o sacoşă de cârpă şi pe care nu am văzut-o atunci când am predat armele, arme pe care le-a predat din cauza faptului că la 5 ani de zile eu trebuia să mă duc ca să fac acea verificare (…)
  • Drept urmare, răspund pentru faptele mele, vizavi de această…nici nu ştiu cum s-o numesc… greşeală. Poate că e prea puţin spus”.

„Comportament de tip histrionic, favorizat și de accesul la o serie de resurse materiale peste media socială”

Vlad Pascu a fost trimis în judecată vineri de către procurorii DIICOT, alături de părinții săi, Miruna și Mihail Pascu.

Vlad Pascu – aflat în arest preventiv – a fost trimis în judecată de către DIICOT pentru deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată (două acte materiale), trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

Miruna Pascu – aflată în arest preventiv – a fost trimisă în judecată pentru influențarea declarațiilor și amenințare, iar Mihai Pascu – aflat sub control judiciar -, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Ce au spus cei de la DIICOT

Procurorii DIICOT arată, în rechizitoriu, că tânărul s-a drogat încă de când avea 13 ani, când a început să consume inițial droguri de risc, apoi droguri de mare risc, înconjurându-se de un anturaj format din persoane de vârsta sa, cu preocupări similare, dar și din oameni care îi furnizau o gamă variată de droguri – cannabis, cocaină, amfetamină, fentanil și oxicodonă:

  • „Din probele administrate în cauză a rezultat că, pe fondul unor probleme emoționale survenite într-un context familial, în perioada de minorat (13 ani), a început să consume inițial droguri de risc, apoi droguri de mare risc, înconjurându-se de un anturaj compus din persoane de vârsta sa cu preocupări similare, dar și din persoane care îi furnizau o gamă variată de droguri – cannabis, cocaină, amfetamină, fentanil și oxicodonă.
  • Consumul constant de droguri a marcat evoluția personală a inculpatului, care a dezvoltat un comportament de tip histrionic, favorizat și de accesul la o serie de resurse materiale peste media socială.
  • Acest cumul de factori a condus în final la comiterea infracțiunilor cercetate în acest dosar, dar și a celor care fac obiectul dosarului instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia după ce în noaptea de 18/19.08.2023, aflat sub influența drogurilor de risc și mare risc consumate anterior, a condus mașina și a produs accidentul rutier de la 2 Mai soldat cu moartea a două persoane”.

Accidentul din 18 august, când Vlad Pascu a omorât cu mașina doi studenți de 21 și 22 de ani, a scos la iveală detalii revoltătoare.

Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori – cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte.

A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul în care a ucis doi studenți.

Sursă HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *