Circ în parlamentul Romaniei Provocat de Șoșoacă

0
109

„Ăsta este mesajul pentru Zelenski. Ne vrem teritoriile înapoi. Şi-a bătut joc de tot ceea ce înseamnă românii din Ucraina, le-a interzis limba, le-a interzis religia, le-a închis bisericile, a arestat preoţii, a omorât copiii români, i-a trimis în război.

Primii care au fost trimişi la luptă au fost etnicii şi românii. Există o epurare a etniei româneşti pe care Ucraina nu o recunoaşte”, a declarat Diana Şoşoacă.

Anterior declarației din plenul reunit, senatoarea însoțiță de alți doi parlamentari a făcut circ pe holurile Parlamentului, cu harta României Mari în brațe a vorbit despre faptul că „limba română nu este recunoscută în Ucraina, este considerată limba moldovenească”.

„Nu există nicio limbă moldovenească, există numai limba română. (…) Aici este România, e pământ sfânt, iar aici Zelenski nu are ce căuta, să pângărească Parlamentul României, să încalce suveranitatea poporului român. Este un nazist. Zelenski este un nazist, nu are ce căuta în România. În celelalte state a fost refuzat, a schimbat paradigma. Nu mă interesează Vladimir Putin, mă interesează de România şi de poporul român şi faptul că suntem conduşi de nişte trădători.

Ucraina mă interesează în limita teritoriilor româneşti. Ne vrem teritoriile înapoi din Ucraina! Nu mă interesează războiul lor, le aparţine, e treaba lor. Problema mea sunt românii din Ucraina şi teritoriile noastre din Ucraina şi drepturile încălcate ale românilor din Ucraina”, a transmis Diana Şoşoacă, care a fost însoţită de deputaţii neafiliaţi Mihai Lasca şi Ciprian Ciubuc.

Reamintim că Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis anularea şedinţei comune a Parlamentului în care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski trebuia să țină un discurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *