Nu există o înregistrare de creştere a nivelului de radiaţii pe teritoriul României

0
327
radiatii-informateca.ro

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat, vineri, că nu există o înregistrare de creştere a nivelului de radiaţii pe teritoriul României, potrivit potrivit datelor deţinute de autorităţile române, prin Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare. La rândul său, ministrul Sănătăţii a precizat că este ”mai degrabă o speculaţie şi speră să rămână aşa”.

 

Purtătorul de cuvânt a afirmat că există un interes public faţă de o altă temă, legată de informări în presă privind un nivel de radiaţii crescut la Cernobîl, în Ucraina.

Vezi pe informateca.ro și Cei mai mari asteroizi din sistemul solar

”Pot să vă spun că, potrivit datelor deţinute de autorităţile române, în speţă CNCAN, nu există o înregistrare de creştere de nivel de radiaţii pe teritoriul României. Şi, desigur, această instituţie va continua să ţină la curent şi să informeze în mod corect cetăţenii în legătură cu această situaţie”, a declarat Dan Cărbunaru, în conferinţa de presă.

Ministrul Sănătăţii a spus, la rândul lui, despre riscul unor radiaţii în România, din cauza conflictului din Ucraina, că a văzut şi el informaţia din Ucraina, dar că este vorba despre ”o creştere locală, din cauza dislocărilor de praf”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *