Furnizarea de tancuri americane M1 Abrams către Ucraina „nu are sens în acest moment” – Pentagonul

0
77
tancuri

„Pur și simplu nu are sens” ca SUA să furnizeze tancuri M1 Abrams „în acest moment”, a declarat joi Sabrina Singh, adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, după ce oficialii germani au declarat că nu vor furniza tancuri Ucrainei până când SUA nu vor decide să facă același lucru, potrivit CNN.

„După cum știți, noi am furnizat Bradleys, vedem că și alte națiuni fac un pas înainte și continuă să furnizeze Ucrainei echipamente și materiale pe care le pot furniza”, a declarat Singh.

„În cele din urmă, aceasta este decizia Germaniei. Este decizia lor suverană cu privire la asistența de securitate pe care o vor oferi. Așa că nu vom putea vorbi cu ei, dar cred că facem cu siguranță tot ce putem pentru a sprijini Ucraina în ceea ce are nevoie”, a adăugat ea.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, se va întâlni vineri în Germania cu alți aliați în cadrul celei de-a opta reuniuni a Grupului de contact pentru Ucraina, unde vor discuta despre tipul de echipamente și sisteme de armament de care Ucraina ar putea avea nevoie în lupta sa împotriva Rusiei.

Și, deși problema tancurilor va fi cu siguranță abordată, oficialii americani au declarat în repetate rânduri că Germania poate lua propriile decizii și că cerințele de întreținere și de susținere a M1 Abrams fac din acesta un echipament dificil de furnizat ucrainenilor.

„Continuăm să lucrăm cu alți parteneri și aliați din întreaga lume pentru a vedea ce altceva poate fi furnizat Ucrainei și acesta este scopul întâlnirii de mâine”, a declarat Singh.

Context: Există o presiune tot mai mare pentru ca aliații occidentali să furnizeze Ucrainei tancuri grele de luptă.

Franța, Polonia și Regatul Unit s-au angajat să trimită în curând tancuri pentru ca armata ucraineană să le folosească în eforturile sale de a se proteja de Rusia. Finlanda ia în considerare posibilitatea de a le urma exemplul.

Germania a declarat că va transfera Kievului vehicule de luptă de infanterie, dar nu s-a angajat încă să trimită tancuri. Cancelarul Olaf Scholz a insistat asupra faptului că orice astfel de plan ar trebui să fie coordonat pe deplin cu întreaga alianță occidentală, inclusiv cu Statele Unite.

Aliații occidentali urmează să se întâlnească mâine la baza aeriană americană Ramstein din Germania pentru a discuta despre un nou ajutor militar pentru Kiev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *