De la uşa ta până la Londra în 4 zile cu TCE Worldwide

TCE Worldwide este destinat în principal companiilor, însă există şi o nişă constituită din persoane fizice care apelează la curierat internaţional. “Este vorba despre clienţii mai pretenţioşi care vor să trimită un colet în Europa, care să ajungă direct la uşa destinatarului, precum o scrisoare. Astfel, destinatarul este scutit să mearga la un punct fix de unde să ridice pachetul, mai ales că punctul fix poate fi situat la zeci de km depărtare. Costul este de asemenea un factor foarte important în alegerea curieratului internaţional pe roţi, fiind cu mult mai convenabil decât cel aerian. Excluzând cazul în care nu este imperios necesar ca un colet (sau palet) să ajungă în 24 de ore la destinatar” declara Sorin Sofian.

Cea mai dinamică linie de business a TCE Holding în prima jumătate a lui 2011 a fost cea de servicii de curierat şi cargo internaţional, TCE Worldwide. Businessul a demarat practic spre sfârşitul lui 2010 când o serie de clienţi au spus: “Fac şi export acum, sună-mă dacă ai o soluţie pe roţi pentru mine!”

“O astfel de cerere venea să ne confirme noua tendinţă în transportul internaţional de mărfuri şi vorbim atât de Europa, cât şi de cel worldwide. Anume, companiile autohtone care fac export au nevoie de un serviciu de livrare “door to door” de colete şi paleţi, cu plecări zilnice spre oriunde şi, evident, mai ieftin decât cel aerian” declara Sorin Sofian CEO TCE Holding.

TCE Worldwide a ajuns la jumătatea lui 2011 la aproximativ 400 de mii de euro, iar estimarea cifrei de afaceri pentru sfârsitul anului este de 1 milion de euro. “Destinaţiile cu cel mai mare rulaj până în acest moment sunt: Ungaria, Bulgaria, Austria, Germania, Italia sau Marea Britanie, dar şi Republica Moldova, iar timpii de transport variază, de exemplu, de la 2 zile în cazul capitalelor Budapesta, Chişinău sau Sofia pâna la 4 zile în cazul Londrei” susţine Sorin Sofian.

Situaţia economică internaţională face ca o bună parte dintre exportatori să prefere astăzi serviciul Worldwide pe roţi. “Aproape 90 de procente din volumul de marfă pe care l-a transportat TCE Worldwide în 2011 a fost pe roţi, restul luând calea aerului. Reaşezarea pieţei se datorează unui cost cu peste 60 de procente mai mic în cazul roţilor, faţă de transportul aerian, în condiţiile unor standarde apropiate” decalră Sorin Sofian.

Sistemul european de transport gândit de TCE Holding pentru funcţionarea serviciului Worldwide este creat prin conectarea mai multor curieri locali la o reţea internaţională. “Marele nostru pariu a fost să interconectăm curieri locali capabili să livreze atât colete, cât şi paleţi. Reţeaua pe care am creat-o face din serviciul TCE Worldwide unul capabil să atingă puncte extreme ale Europei, de la Londra la Moscova. De curând a devenit operaţional şi serviciul de containere cu China, unde avem deja volume notabile” declara Sorin Sofian.

TCE Holding a încheiat 2010 cu o cifră de afaceri de 19 milioane euro, iar în primele trei luni ale acestui an cifra de afaceri a TCE Holding a fost de 4,9 milioane euro.

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *